Om oss

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965


HVEM ER VI

Hallingdal Fjellridning drives av Guro Torpe og Roy Holvik. Rideeventyret i fjellet startet for mange år siden for familien Torpe. Familien Torpe og Hallingdal Fjellridning er den turarrangøren i Norge som har drevet lengst med rideturer i fjellet.

Gjennom 57 år med ridning i fjellet har tusenvis av nordmenn 
fått oppleve noe av det beste av norsk natur trygt fra hesteryggen. Sommeren 1965 var den første sesongen far Eirik Torpe loset rytterfølget over fjellet. Sammen med mor Kari bygget de etter hvert opp Fjelldokkstølen, et idyllisk sted både for rytter og hest. Bror Knut Torpe har også drevet rideturene i mange år, men flyttet til Amerika for noen år siden. Her driver han med hester på fulltid og lever cowboylivet i solfylte Tennessee. 
Sommeren 2022 blir vi et godt team med turleder Guro Torpe som ønsker deg velkommen til fjells. 

Vi tilbyr rideferie (mandag til torsdag, utvalgte uker) og rideweekend (fredag til søndag) med sesong i juni, juli, august og september. For større grupper kan vi tilby skreddersydde opplegg.

Du er alltid velkommen til å ta kontakt, Guro Torpe e-post: post@ridetur.no, tlf. og sms: 95 24 19 89.

 

VÅRE HESTER

Vi eier en fin flokk av nærmere 30 kaldblodshester, de fleste norskstammede kaldblodstravere. De er vakre, sterke og lette på foten. Mange av dem er store av type og alle er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet. Hestene er trygge og snille og kjenner hverandre godt da de fleste også tilbringer vinteren sammen hjemme på gården i Torpo. En av disse hestene vil bli din venn og vil bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk.  

 

FJELLDOKKSTØLEN

Fjelldokkstølen tilhører gården vår. Stølen er bygget for å ta imot ryttere og har romslige beiteområder der hestene kan slappe av og beite etter turen. Stølen ligger idyllisk til i Hallingdal på Torpoåsen 1000 moh i Volelia på fjellplatået mellom Ål, Gol og Hemsedal. Bygningene er i tømret seterstil med separat hytte for vask, dusj og toalett. Det er overnatting i dobbeltrom (2 sengsrom). Det finnes også noen enkeltrom, samt større familierom. NYHET! Til sommeren 2022 har vi anskaffet nye kvalitetsmadrasser fra Wonderland - perfekt for en cowboystrekk etter endt ridetur! På Fjelldokkstølen serveres det velsmakende måltider. Fjelldokkstølen har alle rettigheter, samt salg av kioskvarer. Hestene har sitt beiteområde på stølsvollen de dagene vi bor her. Fjelldokkstølen har lett tilkomst med bil.

 

Se film laget av rytter og gjest Rune Haaland fra sommeren 2019Mer enn 50 år med hest over fjellet. Se film fra når Eirik Torpe drev rideturene i 1976. Filmen ble vist på NRK julen -76.