Om oss

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965


HVEM ER VI

Hallingdal Fjellridning drives av Guro Torpe og Roy Holvik. Rideeventyret i fjellet startet for mange år siden for familien Torpe. Familien Torpe og Hallingdal Fjellridning er den turarrangøren i Norge som har drevet lengst med rideturer i fjellet.

Gjennom mer enn 55 år med ridning i fjellet har tusenvis av nordmenn 
fått oppleve noe av det beste av norsk natur trygt fra hesteryggen. Sommeren 1965 var den første sesongen far Eirik Torpe loset rytterfølget over fjellet. Sammen med mor Kari bygget de etter hvert opp Fjelldokkstølen, et idyllisk sted både for rytter og hest. Bror Knut Torpe har også drevet rideturene i mange år, men har nå flyttet til Amerika. Her driver han med hester på fulltid og lever cowboylivet i solfylte Tennessee.


Sommeren 2021 blir vi et godt team som ønsker deg velkommen til fjells Guro, Roy, Kari og vår eminente kokk.

Vi tilbyr rideferie (mandag til torsdag, utvalgte uker) og rideweekend (fredag til søndag) med sesong i juni, juli, august og september. For større grupper kan vi tilby skreddersydde opplegg.


Du er alltid velkommen til å ta kontakt, Guro Torpe e-post: post@ridetur.no, tlf. og sms: 95 24 19 89.

 

VÅRE HESTER

Vi eier en fin flokk av et 20-talls kaldblodshester, de fleste norskstammede kaldblodstravere. De er vakre, sterke og lette på foten. Mange av dem er store av type og alle er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet. Hestene er trygge og snille og kjenner hverandre godt da de fleste også tilbringer vinteren sammen hjemme på gården i Torpo. En av disse hestene vil bli din venn og vil bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk.  

 

FJELLDOKKSTØLEN

Fjelldokkstølen tilhører gården vår. Stølen er bygget for å ta imot ryttere og har romslige beiteområder der hestene kan slappe av og beite etter turen. Stølen ligger idyllisk til i Hallingdal på Torpoåsen 1000 moh i Volelia på fjellplatået mellom Ål, Gol og Hemsedal. Bygningene er i tømret seterstil med separat hytte for vask, dusj og toalett. Fjelldokkstølen har 2, 3 og 4 sengsrom. Mulighet for enkeltrom og større rom for familie/vennegruppe (4-8 sengsrom). På Fjelldokkstølen serveres det velsmakende måltider. Fjelldokkstølen har alle rettigheter, samt salg av kioskvarer. Hestene har sitt beiteområde på stølsvollen de dagene vi bor her.

 

VEIBESKRIVELSE

Reise med bil

Adresse: Nørdre Volielivegen 1119, Torpo.

Kjør Rv7 til Torpo, og ta av mot Opheim. Ta til venstre etter ca. 4 km mot Volelia. Kjør til høyre i neste kryss (merk: ikke bom rett frem mot Breiseth). Etter ca 100 m passeres bommen som fører mot Volelia (bompenger, kan betales på nettsiden youpark.no med nettbetaling innen 48 timer etter passering, eller få tilsendt faktura m/fakturagebyr i etterkant). Følg Voleliveien i ca. 12 km. Ved kryss Tjukkekjørr følg til høyre. Avkjøringen til Fjelldokkstølen ligger på venstre hånd etter noen hundre meter. Passer grind og følg veien opp til tunet (ca 100 m). 

Kjøretid fra Oslo til Fjelldokkstølen er ca 3,5 time, kjørestrekning ca 190 km. 

Kjøretid fra Bergen til Fjelldokkstølen er ca 5 time, kjørestrekning ca 290 km.

 

GPS-koordinater til Fjelldokkstølen

WGS 84: N 60° 44.998', E 8° 41.474' 

WGS 84 - decimal: 60.74997, 8.69124 

EUREF89: 6734978, 483169

 

Reise med tog

Fra Oslo/Bergen til Gol jernbanestasjon/Ål jernbanest. Taxi fra stasjonen til Fjelldokkstølen.

Kjøretid med tog fra Oslo til Gol stasjon er ca 3 time.

Kjøretid med tog fra Bergen til Ål stasjon er ca 3,5 time.

 

Se film laget av rytter og gjest Rune Haaland fra sommeren 2019Mer enn 50 år med hest over fjellet. Se film fra når Eirik Torpe drev rideturene i 1976. Filmen ble vist på NRK julen -76.