Om oss

HVEM ER VI

Hallingdal Fjellridning drives av Guro Torpe. Hallingdal Fjellridning er den turarrangøren i Norge som har drevet lengst med rideturer i fjellet. Det er mer enn 50 år siden far Eirik Torpe startet opp med turene. Sommeren 1965 var den første sesongen han loset gjester over fjellet og sammen med mor Kari bygget de etter hvert opp Fjelldokkstølen – et godt tilholdssted både for hest og rytter. Bror Knut Torpe har også drevet rideturene i mange år, men har nå flyttet til Amerika. Her driver han med hester på fulltid og lever cowboylivet.

Sommeren 2020 blir vi et godt team som ønsker deg velkommen til fjells Guro, Roy, Hanne og Vaclovas.

Vi tilbyr rideferie (mandag til torsdag) og rideweekend (fredag til søndag) med sesong i juni, juli, august og september. For større grupper kan vi tilby skreddersydd opplegg.
Du er alltid velkommen til å ta kontakt, Guro Torpe e-post: post@ridetur.no tlf. og sms: 95 24 19 89.

 

VÅRE HESTER

Vi har en fin flokk av et 20-talls kaldblodshester, de fleste norskstammede kaldblodstravere. Mange av dem er store av type. De er sterke, solide og lette på foten. Hestene er trygge og snille og kjenner hverandre godt da de fleste også tilbringer vinteren sammen hjemme på gården i Torpo. En av disse hestene vil bli din venn og vil bære deg lett over fjellviddene de dagene du er med oss på fjellet.
 

FJELLDOKKSTØLEN

Fjelldokkstølen tilhører gården vår. Stølen er bygget for å ta imot ryttere og har romslige beiteområder der hestene kan slappe av etter turen. Stølen ligger idyllisk til i Hallingdal på Torpoåsen 1000 moh i Volelia på fjellplatået mellom Ål, Gol og Hemsedal. Bygningen er i tømret seterstil med separat hytte for vask, dusj og toalett. Fjelldokkstølen har 2, 3 og 4 sengsrom. Mulighet for enkeltrom og større rom for grupper (8 pers). Hestene har sitt beiteområde på stølsvollen de dagene vi er her.
 

VEIBESKRIVELSE

 

Reise med bil

Adresse: Nørdre Volielivegen 1119, Torpo.

Kjør Rv7 til Torpo, og ta av mot Opheim. Ta til venstre etter ca. 4 km mot Volelia. Kjør til høyre i neste kryss (merk: ikke bom rett frem mot Breiseth). Etter ca 100 m passeres bommen som fører mot Volelia (bompenger, kan betales med kort). Følg Voleliveien i ca. 12 km. Ved kryss Tjukkekjørr følg til høyre. Avkjøringen til Fjelldokkstølen ligger på venstre hånd etter noen hundre meter. Passer grind og følg veien opp til tunet (ca 100 m). 

Kjøretid fra Oslo til Fjelldokkstølen er ca 3,5 time, kjørestrekning ca 190 km. 

Kjøretid fra Bergen til Fjelldokkstølen er ca 5 time, kjørestrekning ca 290 km.

 

GPS-koordinater til Fjelldokkstølen

WGS 84: N 60° 44.998', E 8° 41.474' 

WGS 84 - decimal: 60.74997, 8.69124 

EUREF89: 6734978, 483169

 

Reise med tog

Fra Oslo/Bergen til Gol jernbanestasjon/Ål jernbanest. Taxi fra stasjonen til Fjelldokkstølen.

Kjøretid med tog fra Oslo til Gol stasjon er ca 3 time.

Kjøretid med tog fra Bergen til Ål stasjon er ca 3,5 time.

 

Se film laget av Rune Haaland fra sommeren 2019Mer enn 50 år med hest over fjellet. Se film fra når Eirik Torpe drev rideturene i 1976. Filmen ble vist på NRK julen -76.