Om oss

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965


HVEM ER VI

Rideeventyret i fjellet startet for mange år siden for familien Torpe. Familien Torpe og Hallingdal Fjellridning er den turarrangøren i Norge som har drevet lengst med rideturer i fjellet. Gjennom 58 år med ridning i fjellet har tusenvis av nordmenn fått oppleve noe av det beste av norsk natur trygt fra hesteryggen. 

Sommeren 1965 var den første sesongen far Eirik Torpe loset rytterfølget over fjellet. Sammen med mor Kari bygget de etter hvert opp Fjelldokkstølen, et idyllisk sted både for rytter og hest. Bror Knut Torpe har også drevet rideturene i mange år, men flyttet til Amerika for noen år siden. Her driver han med hester på fulltid og lever cowboylivet i solfylte Tennessee. De seneste årene har Guro Torpe drevet rideturene, og s
ommeren 2023 blir vi igjen et godt team med turleder Guro Torpe som ønsker deg velkommen til fjells. 

Vi tilbyr rideferie (mandag til torsdag, utvalgte uker) og rideweekend (fredag til søndag) med sesong i juni, juli, august og september. For større grupper kan vi tilby skreddersydde opplegg. Du er alltid velkommen til å ta kontakt, Guro Torpe e-post: post@ridetur.no, tlf. og sms: 95 24 19 89.

 

VÅRE HESTER

Hallingdal Fjellridning eier en fin flokk av 25 kaldblodshester. Hestene er norskstammede kaldblodstravere, og tre norske dølahester. Vakre, sterke og lette på foten kjennetegner hestene våre. De er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet, og mange av hestene er store av type. En vil bli din venn og bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. I løpet av rideturene raster vi på fine stølsvoller. Vi saler av hestene og slipper de på beite før bålet tennes og det kokes kaffe, te og kakao til nistepakka. Alle hestene har erfaring som ridehest i fjellet hos oss. De fleste er også innkjørte og er gode kjørehester med mange timer foran vogn og slede. Vinteren tilbringer hestene sammen på gården vår i Torpo. Det gjør at de kjenner hverandre godt og er gode venner. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk. 

 

FJELLDOKKSTØLEN

Fjelldokkstølen tilhører gården vår. Stølen er bygget for å ta imot ryttere og har romslige beiteområder der hestene kan slappe av og beite etter turen. Stølen ligger idyllisk til i Hallingdal på Torpoåsen 1000 moh i Volelia på fjellplatået mellom Ål, Gol og Hemsedal. Bygningene er i tømret seterstil med separat hytte for vask, dusj og toalett. Det er overnatting i dobbeltrom (2 sengsrom). Det finnes også noen enkeltrom, samt større familierom. Til sommeren 2022 ble det anskaffet nye kvalitetsmadrasser fra Wonderland med gode nye dyner og puter - perfekt for en cowboystrekk etter endt ridetur! I storstugu på Fjelldokkstølen serveres det velsmakende måltider, frokost og middag. Storstugu har solide langbord, gode salongstoler og stor åpen peis. Fjelldokkstølen har alle rettigheter, samt salg av kioskvarer. Utendørs er det en koselig, romslig terrasse. Hestene har sitt beiteområde på stølsvollen de dagene vi bor her. Fjelldokkstølen har lett tilkomst med bil. Hjertelig velkommen til oss! 

 

Se film laget av rytter og gjest Rune Haaland fra sommeren 2019Mer enn 50 år med hest over fjellet. Se film fra når Eirik Torpe drev rideturene i 1976. Filmen ble vist på NRK julen -76.