RIDEWEEKEND (fre-søn)

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965

Opplev vakre Hallingdalsfjella og Hemsedal fra hesteryggen. Hallingdal Fjellridning arrangerer rideweekends i juni, juli, august og september med varighet fra fredag til søndag.

Hallingdal Fjellridning finner du innerst i Volelia på fjellplatået mellom Hemsedal, Gol og Ål. Base for rideturene er Fjelldokkstølen (1000 moh), stølen som hører familien til. Fjelldokkstølen har lett tilkomst med bil. Anlegget har koselige tømmerbygninger og storstugu med lun atmosfære. Stølen har kun rytterfølget som gjester. Stølsvollen er godt tilrettelagt for hester med fine beiteområder rett utenfor hytteveggen. Terrenget i fjellområdet er variert og relativt lettridd. Rideturene går gjennom uberørt høyfjellsnatur og kulturlandskap med gamle støler og dyreliv. Fantastisk utsikt i alle himmelretninger. 

Vi har en fin flokk av 25 kaldblodshester. Hestene er norskstammede kaldblodstravere, samt tre dølahester. Vakre, sterke og lette på foten kjennetegner hestene våre. De er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet, og mange av hestene er store av type. En vil bli din venn og bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. I løpet av rideturene raster vi på fine stølsvoller. Vi saler av hestene og slipper de på beite før bålet tennes og det kokes kaffe, te og kakao til nistepakka. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk. 

Fjelldokkstølen er inspirert av det enkel og gode seterlivet på fjellet. Stølshusene er ført opp i gammel tømret seterstil. Det er overnatting i dobbeltrom (2 sengsrom). Det finnes også noen enkeltrom, samt større familierom. Til sommeren 2022 ble det anskaffet nye kvalitetsmadrasser fra Wonderland med gode nye dyner og puter – unn deg en liten cowboystrekk etter endt ridetur! 

I Storstugu serveres det velsmakende frokost og middag fra vår eminente kokk. Fjelldokkstølen har alle rettigheter. Stølsbaren kan friste med kald øl og cider, hvitvin, rødvin, Baileys og Cognac. Salg av mineralvann og andre kioskvarer. Sommeren 2022 ble det bygget en ny romslig utendørs terrasse, perfekt for morgenkaffen eller en hyggelig stund på ettermiddagen. Kvelden på Fjelldokkstølen byr på frisk fjelluft, beitende hester utenfor hytteveggen, godt i glasset og hygge i Storstugu foran den store åpne peisen. Det er flere fine fjellvann i området og hvis været tillater det, er det gode muligheter for et forfriskende bad. 

Turprogram rideweekend sommer 2023:

Fredag
Fremmøte på Fjelldokkstølen etter kl.18.00. Vi samles til et enkelt og velsmakende kveldsmåltid kl. 20.00. Etter måltidet blir det en felles samling med orientering om turen og utdeling av hester. Det blir også en gjennomgang av ridning, oppsaling og håndtering av hest. Kvelden tilbringes i avslappende omgivelser med fyr i peisen.

 

Lørdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling. Rideturen går vestover i fjellet på fine stier med 360 graders utsikt til de vakre Hallingdalsfjella og Hemsedalsfjella. Rast på Breisetstølen ved foten av Grytingen (1462 moh). Vi saler av hestene og slipper de på beite på den inngjerdede stølsvollen. Det kokes kaffe, te og kakao på bålet til medsmurt nistepakke. Vi slapper av med mat og drikke, med utsikt til majestetiske Hallingskarvet (1933 moh), Reinskarvet (1791 moh), Lauvdalsbrea (1597 moh), Blåbergi (1802 moh), Grytingen (1462 moh) og Såta (1622 moh). Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Etter endt ridetur serveres middag kl. 19.00, nydelig kylling i soppsaus med frisk salat og ris, samt dessert.  

Søndag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går på høydedragene i Volelia og Gaurhovd. Vi har god utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjellene og Norefjell. Rast på Gaurhovdstølen. Nykokt kaffe, te og kakao lages på bålet, til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Turen avsluttes på Fjelldokkstølen ca. kl. 16.00.  
 

Turdatoer rideweekend 2023

 • 16 juni - 18 juni Fullbooket.
 • 23 juni - 25 juni Fullbooket. 
 • 30 juni - 02 juli Fullbooket. 
 • 07 juli - 09 juli Fullbooket.
 • 14 juli - 16 juli Fullbooket.
 • 21 juli - 23 juli Fullbooket.
 • 28 juli - 30 juli Fullbooket.
 • 04 august - 06 august Fullbooket.
 • 11 august - 13 august Fullbooket. 
 • 18 august - 20 august Fullbooket. 
 • 25 august - 27 august Fullbooket.
 • 01 september - 03 september Fullbooket.
 • 08 september - 10 september Fullbooket.
 • 15 september - 17 september Fullbooket.
 • 22 september - 24 september Fullbooket.
 • 29 september - 01 oktober Fullbooket.  
 • 06 oktober - 08 oktober Fullbooket.  


Pris rideweekend 2023

Rideweekend (fredag - søndag) kr. 4.750,- pr. pers. 

Pris inkl. lån av hest og utstyr (westernsal og saltasker til oppbevaring av nødvendig klær/mat til dagsturen), turledelse, overnatting inkl. oppredde senger med håndkle og alle måltider i løpet av turen. Gratis utlån av ridehjelmer. 

Det anbefales at man har vært noe på hesteryggen tidligere. Turene passer både for lett øvede og erfarne ryttere. Dagen brukes ute og det blir en del tid på hesteryggen, man bør derfor være i normal god fysisk form. Aldersgrense 15 år, oppad 72 år. Ved gode rideferdigheter og god helse kan aldersgrensen fravikes. Ta nærmere kontakt pr. mail post@ridetur.no eller tlf. 95 24 19 89.

Rideturene går i flott høyfjellsterreng i rolig, jevnt tempo og byr på fantastiske naturopplevelser fra hesteryggen! Hjertelig velkommen til fjells. 

 

Bestilling og betingelser

Bestill rideweekend online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). Du er alltid velkommen til å ta kontakt! 

Ved online bestilling, betales turen ved bestilling. Ved bestilling til turarrangøren vennligst innbetal turprisbeløpet til kontonummer 2320.22.09572 (bank: Sparebank 1 Hallingdal Valdres). Merk innbetalingen med deltager sitt navn. Det sendes ikke ut faktura, men bekreftelse pr. e-post ved mottatt beløp. Det er begrenset antall plasser pr. tur. Påmelding er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli tilbakebetalt ved evnt. avbestilling. Det anbefales reiseforsikring for å unngå økonomiske tap ved egen sykdom o.l. 

Med forbehold om endringer i programmet. Ved ekstremvær/lyn og torden vil dagsturen tilpasses forholdene. 

 

Utstyr du bør ha med deg

Solbriller og solkrem

Regnjakke/bukse

Vanntette sko til ridebruk (m/hel og støtte i ankelen, feks. fjellsko, ridesko, militær sko e.l)

Bukser til ridebruk (bukse uten mange sømmer i sitteflaten anbefales)

Hansker (vanntett eller 2 par til skift ved regnvær)

Lue

Ull og vindtett tøy

Skift til innebruk og eventuelt badetøy

Turkopp
 

 

Oppfylle drømmen om å ri i fjellet! Velkommen til Hallingdal Fjellridning. 

 

preload spinner