preload spinner

RIDEFERIE (man-tors)

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965


Rideferie - en opplevelse for livet!

Opplev høysommer i fjellet fra hesteryggen. Se de vakre Hallingdalsfjella og Hemsedal i frodige grønnfarger. Finn roen, kjenn nærhet til naturen og fjellet. Gled deg til alle de vakre hestene og hyggelig reisefølge i ett mandag til torsdag opphold. 3 dagers rideturer arrangeres i perioden 24 juni – 15 august 2024.

Bestill ridetur  
Bestill online: Rideferie (man-tors) kr. 6.495,- klikk her >> 
eller send forespørsel til e-post: post@ridetur.no eller tlf./sms 952 41 989. Du er alltid velkommen til å ta kontakt! 
 


Info om rideturen
Hallingdal Fjellridning finner du innerst i Volelia på fjellplatået mellom Hemsedal, Gol og Ål. Base for rideturene er Fjelldokkstølen (1000 moh). Stølen tilhører Hallingdal Fjellridning, og huser kun rytterfølget. Lett tilkomst med bil.

Ri over fjell og vidde på opptråkkede stier, over brusende elver og stille vann. Fantastisk utsikt i alle himmelretninger; til de majestetiske Hemsedalsfjella, Hallingskarvet og Ålingsfjella. La en av våre vakre og trygge hester bli din venn og bære deg lett over viddene i et jevnt og rolig tempo! Vår egen hesteflokk består av 26 hester, 23 kaldblodstravere og 3 dølahester. De er fjellvante, kjenner hverandre godt og er håndplukkede til å være med på rideturene.

Innkvartering og bevertning på Fjelldokkstølen. Fjelldokkstølen er inspirert av det gode og enkle seterlivet på fjellet. Stølshusene er ført opp i gammel tømret seterstil med dobbeltrom (2 sengsrom), noen enkeltrom og 3-4 sengsrom.  Alle rommene har kvalitetsmadrasser fra Wonderland, samt gode dyner og puter. Deltagere på rideturene deler kun rom med eget reisefølge. Stor staselig Storstugu, der det serveres velsmakende måltider (det tilrettelegges for ulike matallergier og vegetarkost). Storstugu har solide langbord, gode salongstoler og stor åpen peis. Kiosk og bar med alle rettigheter. Hyggelig uteterrasse for morgenkaffen og noe forfriskende i glasset etter endt ridetur.
 

 

Turprogram rideferie (man-tors) sommer 2024

Mandag
Fremmøte og innsjekk på Fjelldokkstølen fra kl.18.00. Middag serveres kl. 19.00. På menyen står det småmat. Småmat er festmat fra Hallingdal, og serveres med lefsekling og loff. Til dessert er det sommerens favoritt; vaniljeis med jordbær og krem. Etter middag samles vi til velkomstmøte med orientering om turen og utdeling av hester. Deretter blir det en praktisk gjennomgang av oppsaling, ridning og håndtering av hest. Kvelden tilbringes i avslappende omgivelser med godt i glasset og fyr i peisen. 

Tirsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går vestover i fjellet på fine stier og 360 graders utsikt til de vakre Hallingdalsfjella og Hemsedalsfjella. Rast på Breisetstølen ved foten av Grytingen (1462 moh). Vi saler av hestene og slipper de på beite på den inngjerdede stølsvollen. Det kokes kaffe, te og kakao på bålet til medsmurt nistepakke. Vi slapper av med mat og drikke, med utsikt til majestetiske Hallingskarvet (1933 moh), Reinskarvet (1791 moh), Lauvdalsbrea (1597 moh), Blåbergi (1802 moh), Grytingen (1462 moh) og Såta (1622 moh). Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Det serveres middag kl. 19.00, ovnsbakt ørret med poteter, agurksalat og rømme. En søt fristelse til dessert, daimkake med vaniljesaus. 

Onsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går på høydedragene i Volelia og Gaurhovd. Vi har god utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjellene og Norefjell. Rast på Gaurhovdstølen. Nykokt kaffe, te og kakao lages på bålet, til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Etter endt ridetur serveres middag kl. 19.00, mør kalv med fløtesaus, poteter og grønnsaker. Myk sjokoladekake med krem til dessert.

Torsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Vi rir en rundtur i Volelia. Turen går i retning Hellingreset med panoramautsikt, før vi rir innover fjellet til Strandatjern. Her får hestene drikke før turen går videre til Fjelldokkstølen. Ett par timers ridning. Turen avsluttes med kaffe, te og kakao til nistepakke på Fjelldokkstølen ca. kl. 13.00. 
 


Turdatoer rideferie (man-tors) sommer 2024

Pris rideferie (man-tors) sommer 2024

Rideferie (man-tors) kr. 6.495,- pr. pers. 

Pris inkl. lån av hest og utstyr (westernsal og saltasker til oppbevaring av nødvendig klær/mat til dagsturen), turledelse, overnatting inkl. oppredde senger med håndkle og alle måltider i løpet av turen. Gratis utlån av ridehjelmer.

Det anbefales at man har vært noe på hesteryggen tidligere. Turene passer både for lett øvede og erfarne ryttere. Dagen brukes ute og det blir en del tid på hesteryggen, man bør derfor være i normal god fysisk form. Aldersgrense 15 år, oppad 72 år. Ved gode rideferdigheter og god helse kan aldersgrensen fravikes. Ta nærmere kontakt pr. mail post@ridetur.no eller tlf. 95 24 19 89

Rideturene går i flott høyfjellsterreng i rolig, jevnt tempo og byr på fantastiske naturopplevelser fra hesteryggen! Hjertelig velkommen til fjells. 

 

Bestilling og betingelser

Bestill rideferie online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). Du er alltid velkommen til å ta kontakt! 

Ved online bestilling, betales turen ved bestilling. Ved bestilling til turarrangøren vennligst innbetal turprisbeløpet til kontonummer 2320.22.09572 (bank: Sparebank 1 Hallingdal Valdres). Merk innbetalingen med deltager sitt navn. Det sendes ikke ut faktura, men bekreftelse pr. e-post ved mottatt beløp. Det er begrenset antall plasser pr. tur. Påmelding er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli tilbakebetalt ved evnt. avbestilling. Det anbefales reiseforsikring for å unngå økonomiske tap ved egen sykdom o.l. 

Med forbehold om endringer i programmet. Ved ekstremvær/lyn og torden vil dagsturen tilpasses forholdene. 
 

 

Utstyr du bør ha med deg (pakkeliste)

Solbriller og solkrem

Regnjakke/bukse

Vanntette sko til ridebruk (m/hel og støtte i ankelen, feks. fjellsko, ridesko, militær sko e.l)

Bukser til ridebruk (bukse uten mange sømmer i sitteflaten anbefales)

Hansker (vanntett eller 2 par til skift ved regnvær)

Lue

Ull og vindtett tøy

Skift til innebruk og eventuelt badetøy

Turkopp
 

Oppfylle drømmen om å ri i fjellet! Bestill online: