RIDEFERIE (man-tors)

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965

 

Bli med på opplevelsesrike dager i fjellet. Hallingdal Fjellridning arrangerer rideferie i juli og august med varighet fra mandag til torsdag.

Hallingdal Fjellridning finner du innerst i Volelia på fjellplatået mellom Hemsedal, Gol og Ål. Lett tilkomst med bil og tog fra Oslo og Bergen (til Gol og Ål jernbanest.). Base for rideturene er Fjelldokkstølen, stølen som hører familien til og anlegget er tiltenkt rytterfølget. Terrenget i fjellområdet er variert og relativt lettridd. Rideturen går gjennom uberørt høyfjellsnatur og kulturlandskap med gamle støler og dyreliv. Fantastisk utsikt i alle himmelretninger. I løpet av turen raster vi på fine setervoller. Vi saler av hestene og slipper de på beite før vi tenner bål og koker kaffe, te og kakao til nistepakken. Rideturene passer både for øvede ryttere og for de med liten erfaring med hest.

Vi eier en fin flokk av et 20-talls kaldblodshester, de fleste norskstammede kaldblodstravere. De er vakre, sterke og lette på foten. Mange av dem er ekstra store av type og alle er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet. En av disse hestene vil bli din venn og vil bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk.  

Fjelldokkstølen er bygget i tømret seterstil med overnatting i 2, 3 og 4-sengs rom. Det er mulighet for enkeltrom og rom for større familie/vennegruppe (4-8 sengsrom). I storstugu serveres det velsmakende måltider fra vår eminente kokk som har jobbet på stølen i mange sesonger. Fjelldokkstølen har alle rettigheter. Salg av kioskvarer. Kvelden byr på frisk fjelluft, beitende hester utenfor hytteveggen og hygge foran peisen. Det er flere fine vann i området og hvis været tillater det, er det gode muligheter for et forfriskende bad.

Oppfylle drømmen om å ri i fjellet! Bestill rideferie online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). 

 

TURPROGRAM for sommer 2021 og 2022:

Mandag
Fremmøte på Fjelldokkstølen etter kl.17.00. Middag serveres kl 18.00. På menyen står ørret med poteter, grønnsaker og hollandaise-saus, samt dessert. Etter middag samles vi til orientering om turen og utdeling av hester. Deretter blir det en kort spasertur ned til hestene der det blir en praktisk gjennomgang av oppsaling, ridning og håndtering av hest. Vi gir tips og veiledning. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Tirsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 på Fjelldokkstølen. Det er en kort spasertur ned til Buhovdvannet der hestene står på beite. Rideturen går vestover i fjellet med flott utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Grytingen og Hemsedalsfjellene. Rast på Breiset stølen med utsikt til Ålingsfjella med majestetiske Lauvdalsbrea. Vi saler av hestene og slipper de på den inngjerdede stølsvollen. Det kokes kaffe, te og kakao på bålet til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Etter endt ridetur serveres mør kalvestek med grønnsaker og poteter, dessert kl. 18.00. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Onsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går på høydedragene i Volelia og Gaurhovd. Vi har utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjellene og Norefjell. Rast på Gaurhovdstølen. Nykokt kaffe, te og kakao til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Det serveres middag kl. 18.00, nydelig kylling i soppsaus med frisk salat og ris, samt dessert. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Torsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Vi rir en rundtur i Volelia og over naturskjønne Hellingreset før vi rir innover fjellet til Strandatjern der hestene får drikke før turen går videre i retning Fjelldokkstølen. Ett par timers ridning. Turen avsluttes med nykokt kaffe, te og kakao til nistepakke på Fjelldokkstølen ca kl 13.00.

 

Turdatoer rideferie mandag – torsdag, 3 dagers turer sommeren 2021:

 • 05 juli – 08 juli: Utsolgt
 • 12 juli – 15 juli: Utsolgt
 • 19 juli – 22 juli: Utsolgt
 • 26 juli – 29 juli: Utsolgt
 • 02 august  05 august: Utsolgt
 • 09 august  12 august: UtsolgtBestilling og betingelser 2021 og 2022

Rideferie 2022 kan bestilles online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe e-post: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). For å sette seg på venteliste for ledige plasser i 2021, sende en henvendelse til post@ridetur.no.

Ved bestilling online betales turen ved bestilling. Ved bestilling til turarrangøren vennligst innbetal turprisbeløpet til kontonummer 2320.22.09572 (bank: Sparebank 1 Hallingdal Valdres). Merk innbetalingen med navn. Det sendes ikke ut faktura, men bekreftelse pr. e-post ved mottatt beløp. Det er begrenset antall plasser pr. tur. Påmelding er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli tilbakebetalt ved evnt. avbestilling. Dersom rideturen må avlyses pga. Korona-situasjonen tilbakebetales innbetalt beløp i sin helhet. Vi anbefaler reiseforsikring for å unngå økonomiske tap ved egen sykdom ol. Det tas forbehold om endringer i turprogrammet. Ved ekstremvær/lyn og torden vil dagsturen tilpasses forholdene. 

Nedre aldergrense er 12 år og øvre aldergrense er 72 år. Ved gode rideferdigheter og god helse kan aldergrense fravikes. Ta kontakt pr. mail post@ridetur.no eller tlf. 95 24 19 89. Barn deltar i følge med voksen. Begrenset antall plasser barn pr. tur. 

Pris inkl. lån av hest & utstyr (westernsal og saltasker til oppbevaring av nødvendig klær/mat til dagsturen), turledelse, overnatting (inkl. oppredde senger m/badehåndkle) og måltider i løpet av turen. Gratis utlån av ridehjelmer.
 

Utstyr du bør ha med deg

 • Turkopp
 • Solbriller & solkrem
 • Regnjakke/bukse
 • Vanntette sko til ridebruk (m/hel og støtte i ankelen anbefales feks. militær sko, fjellsko e.l)
 • Bukser til ridebruk (bukse uten dobbel søm i sitteflaten anbefales)
 • Hansker (gjerne 2 par til skift ved regnvær)
 • Lue
 • Ull og vindtett tøy
 • Skift til innebruk og eventuelt badetøy
   


Turdatoer rideferie mandag – torsdag, 3 dagers turer sommeren 2022: 

 • 04 juli – 07 juli
 • 11 juli – 14 juli
 • 18 juli – 21 juli
 • 25 juli – 28 juli
 • 01 august – 04 august


Priser rideferie mandag - torsdag, sommer 2022 

 • Voksen kr. 4 999,-
 • Barn 12-14 år kr. 4 499,-