RIDEFERIE (man-tors)

Bli med på opplevelsesrike dager i fjellet. Hallingdal Fjellridning arrangerer rideturer i juli og august med varighet mandag - torsdag.

Hallingdal Fjellridning finner du innerst i Volelia på fjellplatået mellom Hemsedal, Gol og Ål. Lett tilkomst med bil og tog fra Oslo og Bergen (til Gol og Ål jernbanest.). Base for rideturene er Fjelldokkstølen, stølen som hører familien til og anlegget er tiltenkt rytterfølget. Terrenget i fjellområdet er variert og relativt lettridd. Rideturen går gjennom uberørt høyfjellsnatur og kulturlandskap med gamle støler og dyreliv. Fantastisk utsikt i alle himmelretninger. I løpet av turen raster vi på fine setervoller. Vi saler av hestene og slipper de på beite før vi tenner bål og koker kaffe, te og kakao til nistepakken. Rideturene passer både for øvede ryttere og for de med liten erfaring med hest.

Fjelldokkstølen er bygget i tømret seterstil med overnatting i 2, 3 og 4-sengs rom. Det er mulighet for enkeltrom og rom for større familie/vennegruppe (8 personer). I storstugu serveres det velsmakende måltider fra vår eminente kokk som har jobbet på stølen i mange sesonger. Kvelden byr på frisk fjelluft, beitende hester utenfor hytteveggen og hygge foran peisen. Det er flere fine vann i området og hvis været tillater det, er det gode muligheter for et forfriskende bad.

Oppfylle drømmen om å ri i fjellet! Bestill rideferie online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). 

 

TURPROGRAM:

Mandag
Fremmøte på Fjelldokkstølen etter kl.17.00. Middag serveres kl 18.00. På menyen står ørret med poteter, grønnsaker og hollandaise-saus, samt dessert. Etter middag samles vi til orientering om turen og utdeling av hester. Deretter blir det en kort spasertur ned til hestene der det blir en praktisk gjennomgang av oppsaling, ridning og håndtering av hest. Vi gir tips og veiledning. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Tirsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 på Fjelldokkstølen. Det er en kort spasertur ned til Buhovdvannet der hestene står på beite. Rideturen går vestover i fjellet med flott utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Grytingen og Hemsedalsfjellene. Rast på Breiset stølen med utsikt til Ålingsfjella med majestetiske Lauvdalsbrea. Vi saler av hestene og slipper de på den inngjerdede stølsvollen. Det kokes kaffe, te og kakao på bålet til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Etter endt ridetur serveres mør kalvestek med grønnsaker og poteter, dessert kl. 18.00. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Onsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går på høydedragene i Volelia og Gaurhovd. Vi har utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjellene og Norefjell. Rast på Gaurhovdstølen. Nykokt kaffe, te og kakao til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Det serveres middag kl. 18.00, nydelig kylling i soppsaus med frisk salat og ris, samt dessert. Kaffe og te og noe godt å bite i utpå kvelden.

Torsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Vi rir en rundtur i Volelia og over naturskjønne Hellingreset før vi rir innover fjellet til Strandatjern der hestene får drikke før turen går videre i retning Fjelldokkstølen. Ett par timers ridning. Turen avsluttes med nykokt kaffe, te og kakao til nistepakke på Fjelldokkstølen ca kl 13.00.

 

Turdatoer rideferie mandag – torsdag, 3 dagers turer 2021

 • 05 juli – 08 juli
 • 12 juli – 15 juli
 • 19 juli – 22 juli
 • 26 juli – 29 juli
 • 02 august  05 august


Priser rideferie mandag - torsdag

 • Voksen kr. 4 499,-
 • Barn 12-14 år kr. 3 999,-

Nedre aldergrense er 12 år og øvre aldergrense er 72 år. Ved gode rideferdigheter og god helse kan aldergrense fravikes. Ta kontakt pr. mail post@ridetur.no eller tlf. 95 24 19 89. Barn deltar i følge med voksen. Begrenset antall plasser barn pr. tur. 

Pris inkl. lån av hest, turledelse, overnatting og måltider i løpet av turen. Gratis utlån av ridehjelmer og oppredde senger inkl. badehåndkle. Nye, stødige westernsaler sommeren 2020.


Bestilling

Rideferie kan bestilles online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe e-post: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89).

Ved bestilling online betales turen ved bestilling. Ved bestilling til turarrangør vennligst innbetal beløp til kontonummer 2320.22.09572 (bank: Sparebank 1 Hallingdal Valdres). Det sendes ikke ut faktura, men bekreftelse pr. e-post ved innbetalt beløp. Husk å påføre rideturdato og navn og alder på deltakerne. Påmelding er bindende og innbetalt beløp vil ikke blir tilbakebetalt ved evnt. avbestilling. Vi anbefaler reiseforsikring for å unngå økonomiske tap ved sykdom. Dersom rideturen må avlyses pga. Korona-situasjonen tilbakebetales innbetalt beløp i sin helhet. Det tas forbehold om endringer i turprogrammet. Ved ekstremvær/lyn og torden vil dagsturen tilpasses forholdene.


Utstyr du bør ha med deg

 • Turkopp
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Regnjakke/bukse
 • Vanntette sko
 • Sko m/hel og støtte i ankelen er å anbefale (militær sko, fjellsko e.l)
 • Bukser uten dobbel søm i sitteflaten til ridebruk
 • Hansker (gjerne 2 par til skift ved regnvær)
 • Lue
 • Ull og vindtett tøy
 • Skift innebruk og eventuelt badetøy