RIDEFERIE (mandag-torsdag)

Hallingdal Fjellridning - rideturer i fjellet siden 1965

Opplev vakre Hallingdalsfjella og Hemsedal fra hesteryggen. Hallingdal Fjellridning arrangerer rideferie i juli og august med varighet fra mandag til torsdag.

Hallingdal Fjellridning finner du innerst i Volelia på fjellplatået mellom Hemsedal, Gol og Ål. Base for rideturene er Fjelldokkstølen, stølen som hører familien til. Anlegget har koselige tømmerbygninger og storstugu med lun atmosfære. Det er godt tilrettelagt for hester med fine beiteområder, og har kun rytterfølget som gjester. Terrenget i fjellområdet er variert og relativt lettridd. Rideturen går gjennom uberørt høyfjellsnatur og kulturlandskap med gamle støler og dyreliv. Fantastisk utsikt i alle himmelretninger. 

Vi har en fin flokk av nærmere 30 kaldblodshester. De fleste er norskstammede kaldblodstravere. Hestene er vakre, sterke og lette på foten. Alle er håndplukkede til å være med på rideturene i fjellet, og mange av dem er ekstra store av type. En av disse hestene vil bli din gode venn og bære deg lett over fjellviddene i et jevnt og rolig tempo. Nye westernsaler ble anskaffet til sommersesongen 2020. Salene er skreddersydde i Alabama, USA. De har utløsbare stigbøyler for ekstra sikkerhet, gir topp ridekomfort og blir bare bedre og bedre i bruk. 

I løpet av rideturen raster vi på fine stølsvoller. Vi saler av hestene og slipper de på beite før bålet tennes og det kokes kaffe, te og kakao til nistepakken. Rideturene passer både for øvede ryttere og for de med liten erfaring med hest. Dagen brukes ute og det blir en del tid på hesteryggen. Det anbefales derfor normal god fysisk form for deltagelse.  

Fjelldokkstølen er bygd i gammel tømret seter stil. Det er overnatting i dobbeltrom (2 sengsrom). Det finnes også noen enkeltrom, samt større familierom. NYHET! Til sommeren 2022 har vi anskaffet nye kvalitetsmadrasser fra Wonderland - perfekt for en cowboystrekk etter endt ridetur! 
I storstugu serveres det velsmakende måltider fra vår eminente kokk som har jobbet på stølen i mange sesonger. Fjelldokkstølen har alle rettigheter. Stølsbaren kan friste med kald øl, rødvin, hvitvin, cider, Baileys og Cognac. Salg av mineralvann og andre kioskvarer. Fjelldokkstølen har lett tilkomst med bil.

Kvelden byr på frisk fjelluft, beitende hester utenfor hytteveggen, godt i glasset og hygge foran peisen. Det er flere fine fjellvann i området og hvis været tillater det, er det gode muligheter for et forfriskende bad. 

Turprogram rideferie sommer 2022:

Mandag
Fremmøte på Fjelldokkstølen etter kl.17.00. Middag serveres kl 18.00. På menyen står ørret med poteter, grønnsaker og hollandaise-saus, samt dessert. Etter middag samles vi til orientering om turen og utdeling av hester. Deretter blir det en praktisk gjennomgang av oppsaling, ridning og håndtering av hest. Vi gir hjelp, tips og veiledning. 

Tirsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går vestover i fjellet på fine stier og 360 graders utsikt til de vakre Hallingdalsfjella og Hemsedalsfjella. Rast på Breisetstølen ved foten av Grytingen (1462 moh). Vi saler av hestene og slipper de på beite på den inngjerdede stølsvollen. Det kokes kaffe, te og kakao på bålet til medsmurt nistepakke. Vi slapper av i gresset med mat og drikke og utsikt til majestetiske Hallingskarvet (1933 moh), Reinskarvet (1791 moh), Lauvdalsbrea (1597 moh), Blåbergi (1802 moh), Grytingen (1462 moh) og Såta (1622 moh). Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Etter endt ridetur serveres mør kalvestek med grønnsaker og poteter, og dessert. Middag serveres kl. 18.00. 

Onsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Rideturen går på høydedragene i Volelia og Gaurhovd. Vi har god utsikt til Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjellene og Norefjell. Rast på Gaurhovdstølen. Nykokt kaffe, te og kakao lages på bålet, til medsmurt nistepakke. Ett par timers ridning før rast og tilsvarende etter rast. Det serveres middag kl. 18.00, nydelig kylling i soppsaus med frisk salat og ris, samt dessert. 

Torsdag
Frokost på Fjelldokkstølen kl. 09.00. Vi samles kl. 10.00 for oppsaling av hestene på Fjelldokkstølen. Vi rir en rundtur i Volelia. Turen går over naturskjønne Hellingreset med panoramautsikt på toppen, før vi rir innover fjellet til Strandatjern. Her får hestene drikke før turen går videre i retning Fjelldokkstølen. Ett par timers ridning. Turen avsluttes med kaffe, te og kakao til nistepakke på Fjelldokkstølen ca. kl. 13.00. 
 

Turdatoer rideferie 2022

  • 04 – 07 juli Fullbooket.
  • 11 – 14 juli Fullbooket.
  • 18 – 21 juli Fullbooket.
  • 25 – 28 juli Fullbooket.
  • 01 – 04 august Fullbooket.
  • 08 – 11 august Fullbooket.
     

Du er hjertelig velkommen til å stå på venteliste, ta kontakt post@ridetur.no   Priser rideferie 2022

  • Voksen kr. 4 999,- pr. pers. 
  • Barn 12-14 år kr. 4 499,- pr. pers.

Nedre aldergrense er 12 år og øvre aldergrense er 72 år. Ved gode rideferdigheter og god helse kan aldergrense fravikes. Ta nærmere kontakt pr. mail post@ridetur.no eller tlf. 95 24 19 89. Barn deltar i følge med voksen. Begrenset antall plasser barn pr. tur. 

Pris inkl. lån av hest og utstyr (westernsal og saltasker til oppbevaring av nødvendig klær/mat til dagsturen), turledelse, overnatting (inkl. oppredde senger m/badehåndkle) og måltider i løpet av turen. Gratis utlån av ridehjelmer.

Bestilling og betingelser

Bestill rideferie online eller send forespørsel til turarrangør Guro Torpe: post@ridetur.no (Tlf. og sms 95 24 19 89). Du er alltid velkommen til å ta kontakt! 

Ved online bestilling, betales turen ved bestilling. Ved bestilling til turarrangøren vennligst innbetal turprisbeløpet til kontonummer 2320.22.09572 (bank: Sparebank 1 Hallingdal Valdres). Merk innbetalingen med deltager sitt navn. Det sendes ikke ut faktura, men bekreftelse pr. e-post ved mottatt beløp. Det er begrenset antall plasser pr. tur. Påmelding er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli tilbakebetalt ved evnt. avbestilling. Dersom rideturen må avlyses pga. en evnt. Korona-situasjon tilbakebetales innbetalt beløp i sin helhet. Vi anbefaler reiseforsikring for å unngå økonomiske tap ved egen sykdom ol. Det tas forbehold om endringer i turprogrammet. Ved ekstremvær/lyn og torden vil dagsturen tilpasses forholdene. 

Utstyr du bør ha med deg

Turkopp

Solbriller og solkrem

Regnjakke/bukse

Vanntette sko til ridebruk (m/hel og støtte i ankelen anbefales feks. fjellsko, ridesko, militær sko e.l)

Bukser til ridebruk (bukse uten mange sømmer i sitteflaten anbefales)

Hansker (vanntett eller 2 par til skift ved regnvær)

Lue

Ull og vindtett tøy

Skift til innebruk og eventuelt badetøy
 

 

Oppfylle drømmen om å ri i fjellet! Velkommen til Hallingdal Fjellridning.